BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, September 19, 2012

Asalamualaikum ???
hye awak-2 yang sudi membaca blog shafique nieyh ???
sudah lamer shafique tak update kan ????
kompom lame giler , rasenyer lebih 3 bulan kan ?
dalam tempoh 3 bulan nieyh macam-2 yg shafque hadap ...

takkan shafique nak cerita semua lak kan ???
kompom banyak jugax yg shafique dah luper ,
hurm ,,, tok pengetahuan korang lah kan ?

SHAFIQUE BELI MOTOR BARU !!!
1stly Shafique nak kater THX for mah parents & family ...
luv-2 u so much ...

shafique tiba-2 rasa nak cerita pasal sekolah ..
takpe kan shafique selitkan sikit ...
hurm , shafique ingat lagih mase tuh ,,,
shafique and kawan-2 or u all can call we "5 SERANGKAI"
we know we so HOT & POPULAR AT skool ,,,
especially kat mate-2 guru !!! huhuhuhh

shafique n geng kene kaunseling pasal kami terlalu baik ...
and kaunselor tanya kat shafique masa tuh
"shafique ,  nanti biler besar , apa cita-2 awak ??? "
"........, tah lah " shafique keliru ...

Tapi sebenanye , shafique tak der 1 cita-2 yang kekal tapi shafique
ade satu impian yang shafique nak kecapi ,
sebab impian nieyh shafique masih bangon pagi , n go to skool ??

TEKA ? APA DIA ?

Jeng-Jeng-Jeng !!!




Yesss , Yamaha R1 ...
Everyday , i imagine motor nieyh ade at my garage !
hahahahaha ...
huhuhuhuhu ...
hihihihihihihi ...

and sumthink i wanna share is ,
my brother-in-law wanna use



aha , DUCATI STREET FIGHTER .....
hurm ,, but i dun know sama ada my sister kasi or tak , hahahahahahaa
sian-2 !!!

but , walaupon nieyh impian masa jauh ,
tapi buat mase sekarang nieyh saya dah ade ,,,
TIMID ....

yes , i know kenderaan nieyh tak mahal kan ?
tapi ok lah tok guner ...
insyallah ada rezeki lain , shafique akan upgrade lagih ...
maybe ke Aprilia Shiver , OR teros ke R1 .... hahahahahahaa ...

nak tengok wajah TIMID ... ???
hurm ,,, tak der lah cantik mana pun ...





HAAAAA , Macam mane cantik tak ???
apa ???
minah tuh cantek ???
bukan minah tuh lah ,
shafique maksodkan , Motor tuh ...

hurm , untok penjelasan , minah tuh kakak angkat shafique
...
NOPE , mustahil kaloe kiteorang lebih dari tuh ...

credit for : http://www.facebook.com/syahida.rasip

hurm , malam nieyh pon macam tawu-2 jer yg shafique nak tido awal ,
korang doa-2 kan lah aku semoga dapat results yg WOW tok PMR nanti ,
one more thing supaya aku di murahkan rezeki n boleh guner Vrooooommm
mr. R1 ... N dont forget tok doakan shafique sihat selalu ....


ok , Asalamualaikum , TQ , bubbye !!!!

Sunday, July 1, 2012

Hye korang , asalamualaikum ????
sumpah lamer giler Qusher tak update blog nieyh kan ,
hurm , bukan tak nak update , tapi serius boh , Qusher sibok giler ...
tak habis-2 kelas , sedar tak sedar tibe-2 melekat pelempang Jawa kat muka
aku,,,

Hurm ,, agak bosan gak dengan jadual ary-2 aku nieyh ,,,
koe nak tawu x , aku nak citer pon segan sebenanyer , tapi haty aku tertarik
untuk cerita ngan korang nieyh ...

Mak aku kater , kaloe lah (KALAU LAH ?) aku dapat grab 5A dalam
PMR aku , aku akan dapat sumthink yang dah lamer aku inginkan selame nieyh ?
ape dier ????
ituh rahsie , nanti aku akan cerita dalam slot lain ,

hurm , korang doa kan aku taw , aku nak sangat hadiah tuh ?
Tapi masalahnyer ??? BOLEH KER DER ??? hhahhahahaha
macam TAK jer aku rase , huhu ...

hurm , dalam tingkatan 3 nieyh aku rase bnyak sangat pengalaman
yang manis aku lalui setakat nieyh ,
terutamanya , wakil sekolah ,

u know ? daripada aku(Qusher) darjah 1 , sampai lah form 2 , aku tak pernah
sekali pon , wakil sekolah walau pon ape-2 acara , but tahon nieyh
aku der wakil beberape acara ,
tapi aku bukan lah ahli sukan ,
aku just ambik bahagian dalam , bidang seni jerk ...

mule-2 aku take part  dalam pantun ,
2nd , aku masok nasyid ,
3rd , aku masok Sayembara pusi ,,,

serius sepanjang minggu training Sayembara pusi tuh mmang best der ,
ape yang best ,,,
hurm ??? macam -2 ,.. tapi sayang lah sekolah kiteowang xleh JOHAN ,
kerna masalah kecil , walaupon , ramai yang menganggap kami juara ..
btw , aku akan selit kan video kami mase kat Sekolah Tunku Syed Idrus ary tuh ..

so , enjoy !!!

video

Saturday, March 17, 2012

team pilihan ...

Asalamualaikum semua ???
hello guys ?
korang semua sihat ???
harap-2 okeyh lah eakh ...
hurm ,,, memandangkan mood ALL ENGLAND & SWISS OPEN 
masih ada lagih
Jadi , hati shafique terbukak lak tok menceritakan pasal sukan BADMINTON ...

Yupz , badminton permainan yang menggunakan racket , skill & footwork yang baik
selain dari smash yang kencang ...
tapi bukan nieyh yang shafique nak kongsikan ,,, 
Shafique nak ajak korang semua , lihat pasukan pilihan shafique
dalam arena badminton ...

Shafique memang rakyat Malaysia n ade IC ...
Tak percaya ??? nak no ic shafique jugax ..
jap eakh ....

970304-**-****


hehehhehehee ...


hurm ,,, sebenanyer shafique sokong team CHINA ....


** CHINA **


kenapa Shafique pilih China ???

hurm , bnyak faktor sebenanyer ,,,
antaranya ,, China bnyak memenangi tournament-2 yang di adakan ...
kalau korang check kat RANKING BWF pon korang leh napak ,
dalam top 10 ranking tuh mesty ade China ,
dan majoriti nya berada di top table right ....

cumer kadang-2 hati shafique berbelah bahagi ..
jika tonton di TV , lihat FINAL ...
selalunya , mesty ade dua orang jejaka nieyh ...

 jaguh Badminton Malaysia = Dato' Lee Chong Wei
and may Hero = Lin Dan (SuperDan)


shafique is Malaysian Boy right ,,,
siapa tak nak tengok negara sendiri jadi juara di persada dunia ...
but , Shafique tetap menyokong Lin Dan  ,, jadi , kedua-2nya Shafique minat..
but , most like to Lin Dan ....
 apabila melihat sajaa raket Lin Dan ... 


                      Li-Ning N90-ii

perasaan menyokong Lin Dan tuh akan membuak-2 selain menonton ,
Jaguh negara kita beraksi dengan cemerlang ....

Tapi sebenanyer , Lin Dan bukan lah pilihan utama dalam haty Shafique ,,,
bcoz Shafique minat acara beregu dalam arena badminton nieyh ...
sudah tentu korang terbayang kan Cai Yun & Fu Haifeng kan ???


Ya , Tepat sekali , memang diorang dua orang nieyh lah ,
yang Shafique sangat,sangat,sangat minat ...
bcoz disiplin , attitude & mentaliti yang kuat dalam regu mereka ...
MEREKA IALAH BEREGU NO.1 DUNIA setakat inieyh ...

mereka berdua memang serasi ,,,
jika hendak dipilih antara si Kidal (Haifeng)  atau pon si tangan kanan nieyh (Cai Yun) 
Shafique memang memilih Cai Yun 100% ....

kini dia berumur 32 tahun (2012) ,,
dia lahir pada tarikh 19 January 1980 ...
manakala rakan regunya Fu Haifeng berumur 28 ..
salah satu sebab kenapa Shafique minat mereka ,
mungkin pengalaman ...

dulu , Fu Haifeng yang ramai orang suka , bcoz cara dia bermain ,
selain daripada smash nya yang kencang ....
Apa dia ??? Smash Tan Boon Heong paling kencang ...
Berapa ??? 421 km/h ...
ya, shafique tahu sayang woi ...

Tapi , Fu Haifeng jugax kencang , walaupon tak sekencang Tan Boon Heong ...
hurm , but sekarang prestasi Fu Haifeng agak menurun sedikit ..
dan Cai Yun sangat menyerlah sejak akhir-2 inieyh ...



ini adalah suit mereka ,,, tak ramai yang menggunakan raket Kason ...
dan setakat nieyh , yang menggunakan Kason ,hanya mereka yang sering kita nampak ..
Kason is group of Li-Ning 

hurm , walaupon begituh , kita sekarang dapat lihat yang regu China inieyh
seakan-2 goyah sedikit dah terumbang ambing dengan peningkatan daripada
regu Korea Selatan ,, hey,hey,hey .. nieyh bukan cerita K-Pop tawh ...


 Lee Yong Dae & Jung Jae Sung ...
Lee Yong Dae mempunyai muka yang jambu , manakala Jung Jae Sung mempunyai badan yang gempal ...
dan antara yang uniknya mereka sering menyarung uniform PINK mereka ..
mungkin tuah mereka kot ...

baru-2 inieyh regu ini telah mengalahkan regu China di All England 

 
AYUH BANGKIT , Fu Haifeng / Cai Yun ...
Shafique akan selalu menyokong korang ..




Tetapi , ramai jugax yang suka akan regu Korea ituh ,,, kerana kini prestsinya meningkat dengan baik ,
tapi bagi Shafique jika wanita meminati regu Korea inieyh mungkin sebab 
Lee Yong Dae yang muka jambu ala-2 K-Pop gituh ,, hahahahaha 
 lihat lah sendiri ...


untuk hari nieyh , mungkin sampai di sini sajaa okeyh , lain hari shafique sambong lagih
okeyh ...
hurm , team maner yang korang sokong ituh  tak penting , yang penting
Majukan Sukan Untuk Negara !!!
hahahahahaa ,, bubbye ...

love u allz !

Tuesday, March 13, 2012

yang teristimewa !

Aku akan menjadi siapa-2 sajaa di haty kau ,
mungkin aku kawan kau ,
mungkin aku , teman kau ,
mungkin aku musuh kau ,
mungkin aku tak pernah di kenali kau ...
tapi aku sentiasa menganggap kau
YANG TERISTIMEWA dalam hidup AKU !!!

aku rasa hampa apabila
kau langsung tak mengendah kan
aku ,,,
walaupun selama nieyh aq dah bnyak wat cam-2 tok kau ...
tapi , kau jgn takot , sumer tuh ikhlas ...
ikhlas sperti mana aku ingin bkawan dengan kau ...

it's okeyh kata ku ,
dont worry kata kawan ku ,
ramai lagy kat luar tuh kata saudara ku ,
tapi 
I WANT YOU !!! kata hatiku ....

Sayang mungkin aku ,
bukan yang pertama dalam haty kau ,
tapi ...
salah kah , jika kau isikan aku 
YANG TERAKHIR dalam hidupkau ...

Tapi , aku mendoakan kau 
agar bahagia dengan teman hidupmu ...
semoga kau akan tersenyum ,
tersenyum sperti mana yang aku selalu lihat
di wajahmu selama ini ,
senyuman yang telah menawan hati aku ,,,

aku tak nak melihat airmata kau menitis 
lagyh ....
mungkin selama inieyh aku adalah 
tempat kau jika kau bosan ...
tempat di mana kau ceritakan apa-2 yang kau
rasa di hati ...
tapi tak pernah sekali pon kau menceritakan
tentang rasa hati kau kepada aku ....

Aku tahu ramai yang suka kan engkau ,
sehingga kau tak pandang akan aku ,
tetapi jika semua yang suka ituh hilang ,
ingatlah ,
Sang Pencinta tak pernah hilang 
dari janjinya ...
aku akan sentiasa ada tok mencintai kau ....
HINGGA AKHIR HAYATKU .... 

Saturday, March 3, 2012

sehari sebelom buffday ...

hey ??
Asalamualaikum guys ...
today shafique nak share dengan korang
pasal perjalanan shafique hang out ngan kawan-2 ..

but b4 thats . i wanna say thx to Anyss ...
pagy-2 nieyh dyer dah wat shafique ceria ,
for ya info today is mah buffday ,,,
so , dye wat entry tok shafique rinieyh ..
btw , thx anyss ,..
syg  kamoo lah kawan ...

hope u boleh hidop without him okeyh ...

nieyh lhaa blog dyer yg dapat shafique capture ..





***tapi bukan anyss orang yg ptame wish , 
yang ptame is Saraa my gurlfie 
love u baby !!! never be replace u  ***
,,,
selain dari nieyh shafique pon dah dapat hadiah from mh parents ...
iaituh raket ,, sebelom nieyh shafique dah ade bnyak raket , sumer YONEX ...
tetiba hati rasa nak guner Li-Ning ,, sebab shafique emang dah lamer minat team China
main badminton ...
so , I Love mah family till i die . . .

nieyh lhaa raket nyer ,,, heheheee , shafique rase nieyh bmakne , tapi bagy korang mesty murah and
tak heran kan ,, tak pe lhaa ,,,



okeyh ,, skunk kiter bercerita based on topic asal okeyh !!!
hurm , semalam shafique ngan kawan shafique ,,
:-
@izzat
@syukry

kiteowang gy r bahau ,, juz lepak-2 .. also gy gym lhaa
cam beser lhaa kan kpd yg pengikot-2 blog nieyh mesty dah tawu
especially @aina kan ???

so , kiteowang takde transport , n tunggu lhaa bus ..
tak sampai 10 minit dtg 1 teksi , uncle tuh ajak kiteowang nak teksi dyer
dye pujok punyer pujok kiteowang pon naik lhaa ngan 2 owang dax palong 2
shafique tak kenal pon , tegor gituh-2 jerx ...

tak sampai bahau lagy , baru kat rompin leh  lak ,
teksi  terbarai  .. mase OTW tuh pon kereta tuh dah laen macam
boleh brasap kat dalam kereta tuh ..
sabar jerk lhaa !!!

last-2 dyer benti kat tepi jalan ,,
segan tuh pon der jugak lhaa kan ,,
hehehhehheeh ....
panas 1 hal laghi,,

pas tuh terpaksa lah bayar double bcoz kene naik bus
lak ....
hurm ,, dalam kebosanan mase tuh K.A.M.I sempat laghi
snap gamba ,, heheheheh


                                                  ***kat tepi jalan rompin ***
                                                         lepas jambatan tuh


kiri sekali = me (Shafique a.k.a Qusher)
tengah = akmal
kenan sekali =syukry a.k.a Amat

so ,kiteowang selamat lha samppai bahau
dengan keadaan bus yg grrrrrr ....
sampai dlm kol 12  lhaa kot ..

pas tuh kiteowang ttak tawu nak wat per memandangkan mase bnyak
lagih ...
so , kiteowang tengok lhaa wayang .. cerita
Adnan Sempit 2 ...


seriously , shafique nak tengok cerita china tuh
Fist of Dragon ...


tapi , dah mendapat bantahan dari 2 orang kawan shafique tadih , so ,
results dyer tengok jerq lhaa , citer melayu nieyh kan ...

siapa lah nak support industri SENI Malaysia kalau bukan orang Malaysia sendiri
jawapan orang yang tak puas aty , hekhekhekhek ...

btw , Adnan Sempit 2 tuh not bad lhaa ...


hurm ,, jam dah menunjukkan pukol 4.30
jadi , kiteowang pon bergerak menuju ke

AZ GYM , BAHAU !!!


HURM ,, cam biase lhaa , dah sampai gym , takkan nak masak-2 lak kan
kompom lhaa *workout* ,,
pas tuh lebih kurang 1jam setengah kat gym tuh ,
shafiique dapat call from mah mum , kaloe last post zul yg dapat call kan .
kali nieyh shafique lak , my mum kate nak ajak K.A.M.I makan same-2 ,
tanda wish buffday 4 me , walau pon awal sehari ..
it's okeyh ..

so sorry , shafique luper nak snap gamba mase makan tuh ,
sokeyh kan guys ???
thx ~~~

nk tengok gamba lagih tak ????
nak ker taknak ker , korang nyer pasal
shafique tetap post jugak ..
heheehehehee

yang last nieyh video ,,
rintihan/keluhan/ataupon aduan tentang perjalanan ketika menuju ke bahau

okeyh ... lhaa
sebenanyer shafique penat lagyh nieyh ,
semalam nyer pasal pon penat ary neyh pon pnat gak pasal
nak reply orang wish on my fb Happy buffday ...

ok lhaa shafique wanna take bath first ...
bubbye , tataa ~~~

Saturday, February 25, 2012

mah 1st day @ AZ Gym Bahau ...

Asalamualaikum ,
HOLLO people ...
seriously , today shafique penat giler ...
and memang ngantok sesangat ...
tapi shafique pikirkan korang sumer kat sana tuh yang ternanti-2 kan
tulisan shafique nieyh ,...
jadi shafique abaikan sumer tuh ...

now, shafique sbenanyer dah takder bende nak cerita...
tapi , maybe nieyh jerk yg shafique rase leh masok dalam blog nieyh
jadi , shafique tulis jerk lah ...

HOPE KORANG TAK BORINK DENGAR CERITA SHAFIQUE !!!


Ari nieyh ,
kali ptame shafique lepak gym ,,,
sebelom nieyh pnah gak , tapi tak der lah gym
yang macam shafique pegy ary neyh ,..
sebelom nieyh kat rumah-2 orang ,,
rumah sedare or kwan-2 .. just kecik-2 jerk ..

tah cam maner lak , aty shafique tergerak nak gy gym tah ..
and akaq shafique pon ade bagy duit kat shafique sikit ...
so , shafique guner duit tuh lah wat tambang n etc ....

sebelom pergy tuh , ajak kawan-2 ..
bnyak alasan masing-2 ..
tu lah nieyh lah ,
ade yang nak pergy pon sorang jerk ,,
so , shafique bawak dyer jerk lah ..
ZULFADHLI ...

so, kiteowang pergy lah due orang ....
pergy tadi my parents anta ...
and balik (kebetulan) parents ZUL ambik ...
so , save my money right ???
 hahhahahahaa ....

HA ??? APE ???
Korang tak cayer owner blog pinky-2 neyh gy gym ..
jap eakh shafique sent sikit gamba and video .. hehehhehee
just suka-suka sajaa ambik ..

video
*** video sembang-2 di AZ Gym , Bahau ***


lagi satu nieyh video shafique tengah workout !!!


video
*** sorry , senget ,... letih giler , and malas nak edit ..... ***
nak tengok , tengok lhaa . tak nak tak per ...


muker :::: time letih and panas 




and ade lah beberape gamba lagih yang shafique nak share ..
nak tengok ker tak nak ???









*** banyak lagi sebenanyer aktitviti dalam gym tuh yang kiteowang buat , tapi nieyh jerk yang ZUL rajin nak ambik gamba ***


lepas tuh , kiteowang dah nak chaw dah , nak kejar CAB yang murah-2 ...
b4 sampai stesen bas tuh , zul got a call ... and his mom said want to come bahau ..
and shafique rase tuh lah idea untuk jimat duit ...
so , shafique angguk jer , biler dyer tanye nak tompang tak ??
kehkehkeh ..
shafique budak kedekot ....


SEHARI DI KIARA !!!
(TAJUK BARU) 1 POST ...
so , b4 back to home mak zul gy beli barang sikit ,,,
mate dah agak ngantuk n letih bcoz bnyak berjalan ..
siape penah follow shafique dye tawu lah , yang shafique nieyh cam ner .
tak reti dok diam ....
 n mak zul blanje lhaa shafique n zul also ara makan sama-2 ..
who is Ara ? akaq Zul lah ...

and nieyh gamba-2 yang sempat shafique ambik ketika di kiara ...





***sorry muke berminyak ***

kenapa ade 3 gmba di atas nieyh ..
bcoz shafique suker MILO .. ary-2 shafique minom milo ..




***shafique bersama 2 orang gadis sunti ***
 patung @ Boutique MAYMON !!
(Klau tak silap lah )





NIGHT AT KIARA  ..
E'eh macam tajok filem lah . Night at Museum lak ..
kehkehkehkeh ..

ok lah , shafique nak shutdown my lappy,
want to switch on my aircond ,
want to switch off my Wi-Fi ...
also , wanna sleep ..

bye ... tunggu mah next post ...

Tuesday, February 14, 2012

Hollo people,
asalamualaikum ,,
semua sihat ker ???
Alhamdulilah lah kan,,,
shafique pon harap macam tuh ..

aper,, ???
kenapa shafique dah lamer tak update blog ???
sorry guys, bukan tak nak,, tapi ,
everyday my teacher tak boring-2 bagy homework ,
thats why , lah tak sempat ...

ary neyh pon still ade homework ,
but shafique pedulik aper kan ...
hahahaha ...
kaloe korang  ade sumthink nak share ,,
korang sent lah kat fb shafique ..
shafique leyh tulis dalam blog ,,
hehehehehehehe ...

tapi , shafique ade sumthink gak nak share kat korang ,
lebih kurang due minggu lepas kwan shafique,syukry dyer
maen futsal ngan shafique n gangs ...
tah cam maner tah , sorang kawan shafique tuh ,
terpijak kaki dyer ...
pas tuh , jari dyer bengkok ...
pas tuh , pergy lhaa berurot knon ..

ingat an leh baek ,
kot baek pon sikit jer arh ..
pas tuh jari kaki dyer membengkak .
agak besar jugak ..
pas tuh ,, semalam baru dyer X-Ray ,
and baru tahu, jari patah ,,
hehehehee , dah 2 minggu baru tahu yer mat ...

then selame nieyh , dyer leh relax je, maen takraw
futsal and tak sedar yang jari dyer patah ..
yang shafique agak tak puas haty tuh ,
dyer boleh dapat MC 15 hari , tak termasuk cuti umum ..
panas jerk shafique , kehkehkehkeh ,,

kemudian hari nieyh , ade lah sorang kawan shafique nieyh
Iz-zat a.k.a MOUUU !!!!
dyer nieyh otak psiko gak r ...
dyer leh bgurau-2 tak tentu arah ,
kemudian , dyer pergy masok bilik stor .
kononnye nak bergurau ngan "Lontar Peluru" ...
dyer pikir tuh dumbell agak nyer ,
punyer lah bengong ..
konfiden sajer mengangkat ,,
last-2 , terhempap tangan sendiri  ..
then kene bahagian jari ,
apelagi , berdarah lah , kuku agak lari sikit katanya
maybe boleh adjust tuh ,, hehehehehe
 

and shafique agak takut , bcoz kedua-2nya kwan yang rapat
ngan shafique , tapi cumer shafique sorang jer yang tak kene
ape-2 lagi stakat nieyh ,, heheheheh ..

"Ya Allah , Kau jauhi lah aku dari malapetaka
yang menimpa kedua-2 kawan ku ituh "
 Amin .... 

ok lah guys , shafique nak wat homework sikit nieyh
nanti shafique tulis agy eakh .. 
follow taw my every post okeyh ..
bye 
i love you allz ...